Marta Madrenas ha presentat aquesta tarda un estudi exhaustiu d'arboricultura urbana de la Devesa

L'estudi, fet per l'empresa Doctor Árbol, confirma que el risc de caiguda és molt baix.

6 DE MARÇ DE 2020

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presentat aquesta tarda a la Sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona, un estudi exhaustiu sobre l'estat dels arbres de la Devesa. L'empresa Doctor Árbol ha estat l'encarregada de realitzar les proves pertinents a una mostra representativa de 150 arbres del parc, dels 2.500 que hi ha actualment.

Després d'una anàlisi meticulosa de la situació, les conclusions apunten que els arbres són fisiològicament vells, a causa de la forma en què van ser plantats originalment, però que el seu estat de salut és òptim, i que per tant el risc de caiguda és molt baix.

L'alcaldessa de Girona ha fet referència a les conclusions obtingudes dient que "són tranquil·litzadores, perquè aclareixen alguns dubtes que havien sorgit arran de la caiguda d'un plàtan fa gairebé dos anys, i que ens va portar a fer encarregar un estudi rigorós i amb dades de l'estat de salut dels arbres de la Devesa".

Arran de l'estudi, el govern municipal estudiarà la possibilitat d'establir un perímetre al voltant dels arbres, i redactar un pla de prevenció de risc de la Devesa, malgrat que la presència dels arbres segueix sent compatible amb les activitats que es desenvolupen actualment al parc.

A l'acte també hi ha assistit el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, i el consultor de l'empresa Doctor Árbol, Gerard Passola.

Tornar