L'alcaldessa de Girona ha participat en la presentació del Catalonia OpenDoors 2020

La primera edició de l’esdeveniment se celebrarà aquest abril a Girona i les seves comarques.

10 DE FEBRER DE 2020

Aquest matí s'ha presentat a la Sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona el Catalonia OpenDoors 2020. El projecte es realitzarà en col·laboració amb Foreign Friends of Catalonia, una associació que la conformen ciutadans independents d’arreu del món compromesos en la defensa del dret a l’autodeterminació.

El Catalonia OpenDoors s'inicia aquest any amb l’objectiu de conformar un extens programa social, on famílies de Catalunya acolliran a desenes de famílies estrangeres, per donar-los a conèixer la història, la cultura, l'esperit i el mode de vida dels catalans.

Els amfitrions d'enguany seran famílies de les comarques gironines, que rebran durant quatre dies i tres nits els seus convidats, amb els qui realitzaran diverses activitats amb l'objectiu d'acostar-los als valors que representa Catalunya. L’estada es durà a terme pels voltants del 23 d'abril, aprofitant la diada de Sant Jordi, que ha estat escollida com a fil conductor de l'edició inicial, per ser una activitat de gran valor cultural i distintiva del poble català.

“És una ocasió que pot aportar molt de valor afegit i ajudar-nos a explicar aquest procés que estem duent a terme cap a l'exercici d'uns drets cap a la llibertat, i veient i coneixent-nos poden comprendre perquè ho estem fent”, ha dit l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas durant la seva intervenció.

A l'acte també han assistit la vicepresidenta de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, el cap de comunicació del Diplocat, Martí Estruch, el vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, Joan Ribas i la representant del Catalonia OpenDoors, Pat Vila.

Tornar