Marta Madrenas commemora el Dia d'Europa

L'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han celebrat conjuntament aquesta efemèride.

9 DE MAIG DE 2019

L'alcaldessa de Girona commemora el Dia d'Europa

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat aquesta tarda en la commemoració del Dia d’Europa, que ha tingut lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal. A l’acte unitari hi ha assistit també el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, i el director dels Serveis Territorials d’Interior, Albert Ballesta, en representació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona.

Durant la jornada, l’alcaldessa Marta Madrenas, el vicepresident Fermí Santamaria i el representant del Govern de la Generalitat Albert Ballesta han fet la lectura del manifest institucional conjuntament. En aquest s’han destacat els reptes actuals de la Unió Europea i els avantatges de tenir una Europa unida. L'esdeveniment ha comptat també amb la presentació destacada del projecte @Volta_a_Europa de l’Institut Santa Eugènia, guanyador de la Beca Premi d'Europa 2018 i la candidatura per incloure la sardana en la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Finalment, el grup de l’Escola de Cobla del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona ha interpretat la sardana Europa, de Josep Prenafeta, i per cloure l'acte, s’ha projectat l’audiovisual Esculpint Europa, de l’Associació Amics de la UNESCO, i s’ha escoltat l’himne d’Europa.

Tornar