girona.cat

Quina era serà?

Butaca Casademont

Tipus:Conferència
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural la Mercè
Preu:Gratuït

La història de la humanitat és una constant evolució en les formes com els individus satisfem les nostres necessitats més bàsiques, com ordenem les nostres relacions per tal de poder viure en grup, i com ens relacionem amb la natura. Quan aquests aspectes fonamentals es modifiquen d’una manera estructural ho anomenem un canvi d’era i tot sembla indicar que ens trobem en un d’aquests moments.

La fallida dels estats-nació, l’aparició d’una tecnologia disruptiva que modifica els sistemes de producció, l’augment de raons per desconfiar en els gestors de l’espai públic, els desequilibris en l’accés al benestar... indicis de la fatiga d’un model, d’una crisi que anticipa un canvi d’era. I els canvis d’era sempre han comportat un canvi en la manera de viure de la gent.

Butaca Jaume Casademont proposa una reflexió i un debat sobre quins aspectes definiran el nou model social resultant del canvi d’era que estem vivint. Quins són els aspectes fonamentals que caldrà tenir en compte, posant més èmfasi en l’ètica i el pensament que no pas en l’economia o la tecnologia. Un debat per identificar allò essencial que ha de definir el nostre futur.

Programa

Dimecres 27 de setembre a les 19 h
“Indicis del col·lapse digital. L’esgotament del model actual”
A càrrec de Genís Roca, empresari i expert en societat i economia digital

Dimecres 25 d’octubre a les 19 h
“La generació de la comunitat”
A càrrec de Josep Maria Esquirol, professor de filosofia de la Universitat de Barcelona

Dijous 30 de novembre a les 19 h
“Principis ètics per un nou model social”
Francesc Torralba, director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull

Ho coordina: Genís Roca. Hi intervenen: Genís Roca, Francesc Torralba i Josep Maria Esquirol. Ho organitza: Fundació Jaume Casademont i Escola Municipal d'Humanitats. Inscripció per a tot el cicle. Places limitades

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web