girona.cat

Maña

Cia. Manolo Alcántara

Escènit
Àmbit:Arts escèniques
Tipus:Espectacle
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Plaça del Pallol
Preu:Gratuït
Durada:60 minuts

Manolo Alcántara mostra un desplegament meravellós d’intel·ligència mecànica i una poètica neta i clara.

Maña és la transmissió de coneixement d'un avi a un nét, a través de la mirada de l’artista de circ Manolo Alcántara, proporcionant una mutació d'artesà a artista.

Un espectacle-instal·lació que gira al voltant de l'enginy, un atribut universal, atemporal i transversal, des d'una òptica artística i artesanal. Mostra el procés de construcció d'un arc gegant de caixes molt pesades, utilitzant com a premissa l'economia de l'esforç i del moviment, servint-se d'una tecnologia ancestral, però plena de vigència: la palanca, la politja, la roda...

Coreografiar una acció quotidiana com el muntatge d'una escenografia es converteix en el mateix espectacle, on l'artesania juga un paper imprescindible. Maña és un espectacle directe, transparent, que des de bon principi revela les seves intencions i objectius. La clau de l’espectacle és l’enginy.

El meu pare em va ensenyar a construir arcs i Maña és la manera en què jo ensenyaria a construir-los al meu fill (Manolo Alcántara).

Premi a "L'Espectacle més innovador" del TAC Valladolid 2022.
Premi Susana Herreras del Festival ARCA - Aguilar de Campoó.

Espectacle recomanat a partir de 9 anys.

Manolo Alcántara, un autodidacta que es considera més artesà que artista, crea els espectacles totalment des de la intuïció, el joc i la curiositat. Li agrada coreografiar qualsevol acció quotidiana amb una mirada circense, empenyent a ampliar les fronteres del circ contemporani. Amb Cristina Solé y Kike Aguilera funden la companyia Circo Imperfecto i creen l’espectacle Genuinos Imperfectos (2000). En solitari crea l’espectacle Locomotivo (2005). El 2010 i amb Xavi Erra presenta Plecs i el 2014 crea la Cia. Manolo Alcántara que, fins ara ha vist néixer Rudo (2014), Déjà vu (2019) i Maña (2022).

Idea, creació i direcció: Manolo Alcántara. Intèrprets: Manolo Alcántara i Joan Trilla. Disseny escenografia: Manolo Alcántara. Construcció escenografia: Joan Trilla i Manolo Alcántara. Disseny i construcció vestuari: Rosa Solé. Arranjaments musicals: Joan Trilla. Disseny so: Oriol Planas. Gestió i producció: Clàudia Saez. Producció: Cia. Manolo Alcántara. Suport producció: La Destil·leria. Distribució nacional: Portal71. Distribució Catalunya i internacional: AlaPista. Amb el suport de: ICEC-Generalitat de Catalunya, l'IRL i l'INAEM Amb la col·laboració de: Kaldearete, La Colònia Vidal i Can Bach

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web