girona.cat

El dret a respirar

Amb Achille Mbembe

Tipus:Conferència
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:UdG Campus Barri Vell
Preu:Gratuït

Achille Mbembe, filòsof camerunès i pare dels estudis postcolonials serà el protagonista de les Lliçons Ferrater Mora del 22 al 25 d’abril del 2024.

En aquestes sessions parlarà, entre d’altres temes, de necropolítica i tot el que el implica: la violència colonial, el racisme, la subjugació de la vida al capitalisme extractivista. Ell és autor d’un breu i punyent text titulat 'El dret a respirar' , publicat l’abril del 2020 després d’un mes de confinament durant la pandèmia de la Covid19, on posava en diàleg la relació entre el cos malalt, l’emmalaltiment de l’aire i la dependència d’infraestructures digitals de gran impacte psico-social i ambiental.

El seminari es farà en anglès a la Capella del Roser de l’església de Sant Domènec (entrada pel claustre de la Facultat de Lletres de la UdG), de dilluns a divendres a les 16h (dimarts, dia de Sant Jordi, no hi haurà sessió). L’accés serà gratuït amb inscripció prèvia per correu electrònic a l’adreça dir.cfm@udg.edu.

El programa es completa amb dues sessions:

Dimecres, 24 d’abril, a les 11.30h, a la Capella del Roser de l’església de Sant Domènec, conferència “On Pluviality: Reading for Rain in an Age of Multi-Crisis”, a càrrec de Sarah Nuttall (professora de Literatura i Estudis Culturals al Wits Institute for Social and Economic Research / University of the Witwatersrand)

Dijous 25 d’abril, a les 18.30h, al Centre Cultural La Mercè, conferència pública “Notes on Race & Decolonization”, a càrrec d’Achille Mbembe. Presentació de la Càtedra d’Anàlisi i Acció Antiracista. Hi haurà traducció simultània de l’anglès al català.

Organitzat per la Càtedra Ferrater Mora (UdG). Activitat vinculada a l'exposició "Apories sobre l'aire"

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web