girona.cat

Vacances amb Franco. Els meus estius a l’Espanya franquista

Amb Monika Anselment, Denys Blacker, Christoph Otto, Annette Riemann, Tom Theunissen, Stefanie Unruh, Ulrike Weiss, Jörg Zimmer

Tipus:Inauguració
Data:
Divendres 31/05/24, 19 h

Lloc:Bòlit_StNicolau
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Comissariada per Cristina Masanés.
Una idea de Monika Anselment.

L’any 1951 arribava el turista un milió a territori espanyol. Al mateix any, ho feia també el primer ambaixador dels Estats Units. Començava així una aliança entre turisme, franquisme i capitalisme que arriba fins avui. Per a l’estratègia geopolítica nord-americana i per a la classe mitjana del centre i el nord d’Europa, se’ls obria un paradís barat de sol i platges. Per al franquisme, el manà del turisme portava riquesa i modernitat. S’inaugurava així un model productiu que permetia extreure el màxim rendiment a uns pocs per portar-lo, tot seguit, a paradisos fiscals. Un model encara vigent.

Aquesta exposició recupera la mirada d’aquells qui, com a infants, van venir a gaudir del turisme de sol i platja, ignorant quina era la realitat social de seu destí de lleure.

En coproducció amb el Museu de l'Empordà

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web