girona.cat

Les possibilitats creatives de l'hiperorgue

Amb Carles Viarnès

Fondejar en la música
Tipus:Xerrada
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:La Marfà
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

L'hiperorgue és un orgue de tubs tradicional dotat de tecnologia actual que proposa un sistema digital de control dels atributs de l’execució organística, aconsegueix així noves textures i formats sonors. Diversos orgueners estan treballant en els hiperorgues al costat d’artistes per fer-lo evolucionar, especialment a Amsterdam i Berlín. A casa nostra, Albert Blancafort, constructor d’orgues tan importants com el de Montserrat o l’Auditori de Tenerife, ha construït dos mòduls per investigar en aquest camp. Carles Viarnès ha compost el disc Hyper_O (Bankrobber, 2023) amb aquests dos mòduls com a principals protagonistes.

En aquesta sessió ens explicarà l’evolució de l’orgue fins a l’actualitat, el funcionament tècnic de l’hiperorgue i les possibilitats i limitacions que s’ha trobat a l’hora de crear i gravar el seu disc Hyper_O.

A càrrec de Carles Viarnès, pianista i compositor. Ha publicat diversos discos amb el piano com a element central, a cavall entre la música clàssica, la contemporània, l'experimental i l'electrònica. Col·labora habitualment amb artistes d'altres disciplines artístiques com la visual, la dansa o la paraula. Ha estat sempre lligat al món de la docència. Actualment és professor de grau professional al Conservatori d'Igualada.


CICLE FONDEJAR EN LA MÚSICA
El verb fondejar ens sol remetre al llenguatge marí, a ancorar una embarcació. Però és també sinònim de buscar, explorar, regirar, escorcollar... Aquest cicle proposa una mirada al voltant de la creació i l'experimentació sonora i la recerca de nous llenguatges musicals, a partir de tres sessions portades a terme per músics vinculats al Programa de suport a la creació de La Marfà.

A càrrec de: Carles Viarnès, pianista i compositor

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web