girona.cat

Les dones de la fàbrica Grober

Amb Gemma Busquets Ros

SETMANA DE LA CIENCIA
Tipus:Visita guiada
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Museu d'Història de Girona
Preu:Gratuït
Durada:60 minuts
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

El Museu d'Història de Girona participa en la programació d'actes de la Setmana de la Ciència, que es celebra del 10 al 19 de novembre, amb l'objectiu d'apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania, amb una activitat que recuperar la història de la Girona industrial, el moviment obrer i les fàbriques de Girona.

L'activitat donarà a conèixer la importància de la indústria tèxtil a Girona, i sobretot vol l preservar i dignificar la memòria de les treballadores de la fàbrica Grober, que fou durant dècades una de les principals indústries de la ciutat, oberta l'any 1890, al cor del Mercadal, i produint fins als anys setanta del segle XX, teixits especialitzats de banda estreta, amb una plantilla majoritàriament feminitzada. Compartirem els records i les experiències de les dones i les nenes que van treballar-hi.

Activitat gratuïta que es portarà a terme a la sala del MHG dedicada a la Girona industrial, on s'hi exposa un ordidor de cinteria provinent de la Grober, un dels pocs exemplars originals que queden a Catalunya.

Realització: Gemma Busquets Ros. Ho organitza: Museu d'Història de Girona. Ajuntament de Girona. Hi col·laboren: Fundació catalana per a la Recerca i la Innovació, Diputació de Girona. i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Activitat que s'emmarca en la programació d'actes de la 28a edició de la Setmana de la Ciència

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web