girona.cat

S’ha acomplert la profecia? Intel·ligència artificial i cultura de la predicció

Amb Roc Albalat, Jorge Luis Marzo, José Luis Pérez Pont i Valentín Roma

Bòlit Pensament
Tipus:Conversa
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Bòlit_StNicolau
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

A càrrec de Roc Albalat (comissari de Biennal2064 i membre de Taller Estampa, un laboratori de recerca tecno-cultural), Ingrid Guardiola (directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona), Jorge Luis Marzo (comissari de Biennal2064 i autor de 'Las videntes. Imágenes en la era de la predicción'), José Luis Pérez Pont (director del Centre de Cultura Contemporània del Carme de València) i Valentín Roma (director de La Virreina. Centre de la Imatge).

Al llarg del segle XXI, els oracles han determinat què val la pena i què no, descartant del present tot allò que no fa possible el pronòstic i editant el passat per ajustar-lo a la profecia. Així, nombroses experiències han estat descartades perquè estaven destinades a espatllar l’auguri, a interrompre la predicció. La intel·ligència artificial és una indústria milionària i una eina posada al servei de l’automatització de moltes tasques que originàriament havien fet els humans, però també un instrument posat al servei d’una necessitat molt humana, el control a través de la predicció. Quines conseqüències té o pot arribar a tenir aquest fet?

En el context d'aquesta trobada es presentarà el llibre vinculat a l’exposició "Biennal 2064", que es va poder veure al Bòlit el 2022.

En col·laboració amb el Centre de Cultura Contemporània del Carme de València i La Virreina. Centre de la Imatge.. Activitat vinculada a l'exposició "L'ombra sota la parpella. Anatomia del cos excèntric".

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web