girona.cat

John Berger: perquè mirem el que mirem

Diàleg entre Fèlix Pérez-Hita i Andrés Hispano. Modera, Ingrid Guardiola

Bòlit Pensament
Tipus:Conversa
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:El Modern
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

John Berger es va convertir en un intel·lectual molt popular amb el seu llibre "Ways of seeing / Maneres de veure" (1972). L’escriptor i artista ens deia que totes les imatges encarnen una manera de veure el món i les coses que hi ha en ell. D’aquesta manera, ens va fer conscients de les convencions i normes socials inscrites en les imatges, però també de la possibilitat de mirar d’altres maneres o de copsar aquells detalls que, sovint, desmenteixen aquestes mateixes normes que signifiquen les imatges.

Arran de la publicació de “Mirar” (Arcàdia 2023), i en paral·lel a l’exposició “L’ombra sota la parpella”, aquesta sessió reunirà a Andrés Hispano, Fèlix Pérez-Hita i Ingrid Guardiola (l’antic equip del Soy Cámara, el programa de vídeo-assaig del CCCB) per parlar sobre aquestes espècies companyes que són les imatges hiperubiqües i també sobre la “mirada” que hi projectem. Per què, malgrat tot, seguim allà, mirant?

Activitat inclosa dins l'exposició "L'ombra sota la parpella. Anatomia del cos excèntric"

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web