girona.cat

En extinció

Amb Toya Legido

Tipus:Visita guiada
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Bòlit_PouRodó
Preu:Gratuït

'En extinció' és una instal·lació que visibilitza la pèrdua de biodiversitat de lepidòpters a Catalunya. A través del treball amb el llistat d’Espècies en Règim de Protecció Especial i Amenaçades publicat l’any 2022, i gràcies a la col·laboració amb entomòlegs locals, mostra la disminució des de 1960 fins 2020.

L’impacte mediambiental que produeix la seva desaparició resulta devastador ja que son la base de l’alimentació d’altres especies. Aquest minvament també està directament relacionat amb la desaparició d’un gran nombre d’espècies botàniques de les quals es nodreixen i a les que pol·linitzen.

En només 50 anys la Península Ibérica ha perdut un 70% de les papallones que contenia. Aquesta obra pretén alertar sobre la “ceguera social” existent relativa al tema per a conscienciar sobre la importància del seu estudi, protecció i conservació.

Aquesta trobada forma part de la ruta de la jornada inaugural de la 6ª edició del festival internacional d’art i paisatge, Art i Gavarres. En aquesta edició el fil conductor del festival és la sequera i les dificultats que tenim com a espècie en l'ús racional dels recursos naturals. Una sequera que es pot extrapolar també a les idees i iniciatives empreses per iniciar el canvi cada cop més inajornable en la nostra relació amb el planeta. Aquest any s'ha convidat als artistes a reflexionar sobre aquest tema esperant que desbordin i inundin les Gavarres amb la seva pluja d'idees.

En col·laboració amb el Festival Art i Gavarres. 6ª edició festival internacional d’art i paisatge

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web