girona.cat

Espai ombra

Amb Aleix Font

Segona Residència
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Plaça de la Llibertat, Salt

Segona Residència 2023
Art i joc a les places els vespres de juliol
Per a mainada de 6 a 12 anys
De 19 a 21 h
Dimecres 5, divendres 7 i dilluns 10 de juliol


El projecte Espai ombra d’Aleix Font, que combina pràctica artística i crítica urbana, vol analitzar i proposar debat a l’entorn del que és urbà i generar altres realitats que puguin incidir en la vida que es desenvolupa a l’espai públic.

La manca d’ombres i elements vegetals a les places, fa que les anomenem “places dures”. Aquest tipus de plaça apel·la a la idea burgesa que l’espai públic ha de ser cívic, no conflictiu, on tothom considerat “ciutadà” hi té cabuda. També a la idea que amb aquestes intervencions urbanístiques, de manera màgica es dissolen i evaporen, els problemes estructurals de la nostra societat.

L’ombra està dotada d’un poder simbòlic indiscutible. L’ombra altera la realitat, però també facilita la percepció de volum i mostra la ubicació d’elements en l’espai. L’ombra és espai. L’ombra és temps. Just a la frontera entre la llum i l’ombra és on resideix la vida. Aquesta proposta vol treballar les dues dimensions de l’ombra, per tal de generar espais més amables que facilitin la trobada, la interacció i el joc, de les persones que el freqüenten.

El lloc triat té un context complex on conflueixen multitud de relats i estructures urbanístiques, jugar amb aquests elements tant en el procés com en el resultat final de la peça, desplega infinites possibilitats, lectures i reflexions.

Segona residència és un projecte de lleure artístic i participatiu coproduït pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, l'Associació Cultural La Volta i Les Bernardes. Espai de Cultura Contemporània.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web