girona.cat

La recol·lectora

Amb 0.Kroma

Segona Residència
Tipus:Joc
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Plaça d'Empúries
Preu:Gratuït

Segona Residència 2023
Art i joc a les places els vespres de juliol
Per a mainada de 6 a 12 anys
De 19 a 21 h

El projecte 'La recol·lectora' del col·lectiu d’artistes 0.Kroma se centra en la reducció i la gestió responsable dels aliments considerats com a “deixalles”. Per això, han creat un artefacte que intenta crear nous vincles i aprenentatges a través d'accions col·lectives al voltant del menjar, la festa i l'acció d'espigolar. Aquesta és una tasca antiga que consisteix a recollir allò que queda després de recol·lectar les collites. Les espigoleres actuals són aquelles persones que recullen les deixalles que altres tiren.

La proposta planteja activar les places i els espais públics a través d'un ús conscient de l'alimentació i la cuina com a eina de canvi en els hàbits bàsics i diaris. Els tallers s'orienten a la conscienciació dels infants en l'aprofitament dels aliments mitjançant activacions creatives per aprendre jugant. Per preparar-ho, el col·lectiu es dedicarà a la recol·lecta d'aliments als voltants de la plaça i a traçar relacions amb la comunitat.

Segona residència és un projecte de lleure artístic i participatiu coproduït pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, l'Associació Cultural La Volta i Les Bernardes. Espai de Cultura Contemporània.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web