girona.cat

Modernisme i Indústria al Pont Major. Records de Can Regàs

Festa Major de Pont Major
Tipus:Projecció
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cívic Pont Major
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Al 1900 Girona es trobava en plena Revolució Industrial i es va convertir en el segon nucli cultural de Catalunya.
La industrialització del barri de Pont Major, on el Pont de l’Aigua era el més important de la ciutat, començà a la segona meitat del s.XIX i se centrà en les destil·leries.

Aquest documental exposa, a través de testimonis vius i material original, l’època daurada del barri, estretament vinculada al Modernisme, a la indústria i a la família Regàs i Catà, que van fer edificar les Destil·leries Nicolau Regàs, actual Centre Cívic Pont Major des de fa pràcticament 20 anys.

El 21 d'Agost de 1998 s'anuncia la compra, per part de l'Ajuntament, de l'edifici de les antigues Destil·leries Regàs del barri de Pont Major, i al 2003 aquest edifici es converteix en el Centre Cívic de Pont Major, que coneixem avui en dia.

- Quina és la història d'aquest edifici modernista construït a principis de segle i inaugurat com a destil·leria l'any 1908?
- Quins usos ha tingut al llarg dels seus més de 100 anys d'història?
- Hi ha més edificis amb una historia semblant al barri?
- Què va suposar aquesta indústria tant per al barri com per a la ciutat?

Són respostes que es poden trobar, junt amb testimonis de l'època vius i personalitats vinculades a l'edifici, en el vídeo-documental impulsat pel Centre Cívic Pont Major. Dirigit pel cineasta Quim Paredes, amb la col·laboració de la Fundació Rafael Masó i l'Associació de Veïns de Pont Major.

La projecció es celebrarà al mateix Centre Cívic amb les intervencions de diversos participants del projecte i amb un refrigeri musical amb Germanes Massanet per tancar la sessió.

Ho organitza: Centre Cívic Pont Major i Museu d'Història de Girona

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web