girona.cat

Concert de Bandura amb Olga Bereza

Dia de la Música -Jornades Refugi i Acollida
Tipus:Concert
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Museu d'Història de Girona
Preu:Gratuït
Durada:90 minuts
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Apropem cultures a través de la música i la identitat.

Coincidint amb el Dia de la Música, Olga Bereza ens delectarà tocant “la bandura”, un instrument tradicional i identitari d’Ucraïna, al Museu d'Història de Girona.

Olga Bereza, és una música ucraïnesa, residint a Roses des de fa 10 anys, aproximadament. Ha protagonitzat concerts i recitals al seu país d’origen, gaudint de prestigi i reconeixent dins l’àmbit de la música tradicional.

Programa

19:00h-19:30h. Benvinguda al Museu d’Història de Girona, amb una breu explicació d’alguns episodis relatius a la història de la ciutat, relacionats amb alguns espais i objectes, i relatius al refugi i a la migració forçada. A càrrec de Sílvia Planas Marcé, directora.

19:30h-20:15h. Concert de música tradicional ucraïnesa amb bandura, a càrrec d’Olga Bereza.


Podries....podries....
Per tot això pensa
que importa tenir
les mans ben obertes
a judar qui ve
fugint de la guerra
fugint del dolor
i de la pobresa.

Podries (Joana Raspall , 1913-2013, poeta catalana. El seu poema Podries, del 2017, fa referència al dolor de l'exili i de la migració forçada, i ha esdevingut un cant a l'empatia, l'ajuda i la solidaritat.)

A càrrec d': Olga Bereza. Ho organitzen: Ajuntament de Girona, Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació. Amb el suport de: Museu d'Història de Girona. Amb la col·laboració de: Conservatori de Música Isaac Albéniz. Entrada lliure

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web