girona.cat

Visita comentada a "Fer créixer plantes en l'obscuritat"

Amb Ingrid Guardiola, comissària

Tipus:Visita guiada
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

“Fer créixer plantes en l’obscuritat” vol reflexionar sobre la nostra relació amb la tecnologia i l’energia, però allunyant-se de la perspectiva acceleracionista, solucionista o catastrofista. L’exposició es pregunta com cartografiar les infraestructures que sostenen una part de la nostra tecnologia, com passar de la seva abstracció sistèmica al seu fet material, com donar a aquestes estructures tecnològiques una causalitat en el relat de la biodiversitat.I també, com podem utilitzar aquesta tecnologia per crear relacions més sostenibles, més poètiques i més vitals amb el món no humà.

En aquesta trobada, la comissària ens parlarà de projectes que aborden qüestions com les terres rares de les illes Canàries, la pèrdua de biodiversitat a partir d’una analogia entre els insectes i els microxips, la relació entre els ratpenats i els mons virtuals; també, fer créixer plantes en un context d’obscuritat, contemplar de nou les estrelles, observar els animals salvatges i les càmeres de seguiment o mirar les deixalles de l’estratosfera des del Punt Nemo.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web