girona.cat

Cures en la diàspora

Projecció amb el col·loqui testimonial de Tetyana Barabus Chetvernya

Jornades sobre Refugi i Acollida
Tipus:Projecció
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cívic Barri Vell - Mercadal
Preu:Gratuït

La Cooperativa de Comunicació Creativa Crisàlide amb el suport de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) han desenvolupat un projecte que es titula "Cures en la diàspora", protagonitzat per dones migrades.

Es tracta d'un recull de 5 càpsules de vídeo, d'entre 5 i 8 minuts cadascuna, que reflecteixen les històries en primera persona de 5 dones migrades a Catalunya que lideren iniciatives de suport, acollida, acompanyament i cura d'altres persones migrades.

L'objectiu és visibilitzar experiències de construcció de pau liderades per dones en la diàspora a Catalunya, valorar la tasca de cures en el procés migratori, reconèixer els impactes específics que pateixen les dones migrades per qüestió de gènere i identitat i enfortir la tasca que duen a terme col·lectius migrats i refugiats liderats per dones.

Una vegada realitzada la projecció, comptarem amb la presència de Tetyana Barabus Chetvernya, de l'associació Vmeste. La Tetyana Barabus Chetvernya és la coordinadora de l'entitat Vmeste, que significa "Juntes" en ucraïnès. Va fundar l'organització a Barcelona, l'any 2022, després que la invasió d'Ucraïna per part de l'exèrcit rus provoqués una onada de persones refugiades a diferents territoris d'Europa. Es dedica a oferir suport a persones nouvingudes d'Ucraïna, especialment, aliments, productes d'higiene bàsica i un sostre on viure.

El col·loqui serà conduït per la periodista gironina, Lluïsa Fuentes González membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Demarcació de Girona.

Ho organitza: Unitat de Cooperació, Ciutadania i Acollida de l'Ajuntament de Girona. Hi col·labora: Centre Cívic Barri Vell i el Col·legi de Periodistes de Catalunya - Demarcació de Girona. Projecte audiovisual de: Crisàlide amb el suport de l'Institut Català Internacional per la Pau. Horari: de 19 a 20.30 h

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web