girona.cat

Art emergent: la collita i el viatge

Amb David Armengol i Ingrid Guardiola

B˛lit Pensament
Tipus:Conversa
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:B˛lit_PouRodˇ
Preu:Gratu´t
Aquesta activitat requereix inscripciˇ prŔvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Conversa entorn del llibre amb el seu autor, David Armengol i Ingrid Guardiola, directora del B˛lit. Aquesta publicaciˇ presenta una historia inŔdita de l'art emergent i de les noves generacions d'artistes nascuts entre els vuitanta i els noranta.

Malgrat ser una tipologia artÝstica imprescindible per entendre l'art contemporani a Catalunya, no s'ha publicat fins ara cap assaig que, amb una perspectiva amplia i rigorosa, n'escrigui la historia. Aquest llibre suposa una revisiˇ particular de l'art emergent catalÓ, tot basant-se en una lectura del context artÝstic narrada a traves dels moviments (els viatges) i les permanŔncies en el territori (les collites) dels i les artistes que inicien i busquen consolidar les seves traject˛ries des de Catalunya.

La publicaciˇ es desplega en dues parts complementÓries. Per una banda, una anÓlisi de l'ecosistema de les arts emergents a Catalunya: convocat˛ries, centres d'art, galeries, etc. I per l'altra, una suma de veus protagonistes, una llista d'artistes que, des de diferents disciplines, sustenten una tipologia d'art vigorosament vigent.

L'activitat inclourÓ una petita celebraciˇ dels 15 anys del B˛lit, amb una sessiˇ a cÓrrec de CARLES CONGOST (THE CONGOSOUND DJ).

Activitat en colĚlaboraciˇ amb el Grup EnciclopŔdia Catalana.. Foto: ę Laia Serch - N˙vol

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web