girona.cat

ASTRES: Mapping estel·lar

A càrrec de Playmodes

Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Observatori Astronòmic de Batet de la Serra
Durada:45 minuts
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Un dels projectes que forma part de l’exposició “Fer créixer plantes en l’obscuritat” és el “Mapping estel·lar” del col·lectiu d’artistes Playmodes. Aquesta recerca consisteix a estudiar i desenvolupar sistemes de seguiment i dibuix amb làser dels estels del firmament. L’objectiu és, a través d’una eina que permet traçar les constel·lacions, generar obres audiovisuals.

Un espectacle amb música generativa i làser basat en els estels presents al firmament a cada moment. Gràcies a una col·laboració amb la facultat de telecomunicacions de la UPC, s’ha desenvolupat un conjunt d’algoritmes que permeten fer un seguiment precís dels estels donades unes coordenades espacials -la posició i orientació del làser al globus terrestre- i unes coordenades temporals -el dia i hora de l’any-. Aquests algoritmes, que ja han estat testats i validats, se sumen a les diferents proves que ja s’han pogut fer amb els projectors làser i les eines de sonificació, amb resultats molt prometedors. Els Playmodes posaran a prova aquesta eina en un escenari únic del territori, l’observatori Batet de la Garrotxa.

Organitza: Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona Col·laboren: Associació Astronòmica de la Garrotxa / Observatori Batet. . Activitat vinculada a l'exposició "Fer créixer plantes en l'obscuritat" i en col·laboració amb el Festival 'Això al poble no li agradarà'.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web