girona.cat

Pov

A càrrec de Nuria Guiu

Tipus:Taller
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït
Durada:180 minuts
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Núria Guiu, Premi Nacional de Cultura 2022, és ballarina i coreògrafa. POV, en llenguatge Tik Tok vol dir "Point of View"; punt de vista. POV és un punt de vista sobre cos, imatge, poder i digitalitat; temàtiques que han estat l'eix vertebrador de les seves últimes creacions. La recerca feta a la seva última peça 'Cyberexorcisme', en diàleg amb cinc intèrprets/tiktokers, es centra en l'aplicació Tik Tok per tal de transposar i/o exorcitzar els seus mecanismes i eines coreogràfiques des del cos pla i individual de la pantalla al cos compartit i efímer que ofereix l’espai presencial.

En el marc de l’exposició “El meu cos coneix cants inaudits, la carn diu ver, soc carn espaiosa que canta: Una recerca sobre gènere, monstruositats i esdevenir altrx”, Guiu proposa un taller i una conferència performativa on desplegarà la seva recerca de 'Cyberexorcisme'.

TALLER, de 18 a 19.30h
Durant el taller, s’exposarà breument el context de la recerca, s’obrirà diàleg entre les participants i finalment es proposarà una pràctica de moviment basada en la re-apropiació d'alguns dels mecanismes de l'APP. Per exemple el cover (versió); el cover com una proposta d’esdevenir o d’habitar el cos de l’altre.

Adreçat a: Persones de diferents edats (entre 20 i 80 anys), de diferents procedències i experiències, interessades en la dansa, el moviment, d'improvisació, el Tik Tok, la reflexió entorn cos, digitalitat, poder. No es requereix experiència professional. Només es necessiten ganes de ballar, jugar i compartir.

CONFERÈNCIA PERFORMATIVA, de 20 a 20.30h
Núria Guiu, compartirà el seu procés de recerca i invocarà/exorcitzarà danses, imatges, i moviments d’arxiu virtual que la travessen/posseeixen i transformen.
Adreçat a: Tots els públics.

Aquesta activitat forma part de l'Any del Premiat 2022, un programa de difusió dels Premis Nacionals de Cultura 2022 organitzat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). . Activitat paral·lela a l'exposició "El meu cos coneix cants inaudits, la carn diu ver, soc carn espaiosa que canta: Una recerca sobre gènere, monstruositats i esdevenir altrx"

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web