girona.cat

Els comandants de l'escriptura

Amb Marta Segarra i Hélène Cixous, modera Maria Josep Balsach

Bòlit Pensament
Tipus:Taula rodona
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Sala de Graus - UdG
Preu:Gratuït
Durada:120 minuts

Lliçons de la Càtedra Ferrater Mora
Hélène Cixous hi intervindrà a través de vídeo conferència

L’obra d’Hélène Cixous, nascuda a l’actual Algèria, gira entorn de qüestions com l’exclusió, la no conformitat amb les normes i les categories imposades, i la violència contra qui no encaixa en aquestes caselles naturalitzades com a veritats. Recollint el llegat de Shakespeare, però també el de Clarice Lispector, entre altres, els seus textos es submergeixen en les passions humanes i més que humanes, ja que una de les fronteres que deconstrueix és la que separa la humanitat i l'animalitat.

En aquest seminari, a través de videoconferència, desenvoluparà temàtiques presents en la seva obra més recent, centrada en la Xoà, però també en totes les formes d'exclusió violenta d'altri, des de les condemnes per bruixeria o la colonització francesa d'Algèria fins a la guerra d’Ucraïna. En parlarà amb Marta Segarra, responsable de l'edició del seu Seminari i professora d’estudis de gènere al CNRS, i Maria Josep Balsach, professora d'història de l'art a la Universitat de Girona.

En col·laboració amb la Càtedra Ferrater Mora, UdG. Activitat paral·lela a l'exposició "El meu cos coneix cants inaudits, la carn diu ver, sóc carn espaiosa que canta: Una recerca sobre gènere, monstruositats i esdevenir altrx". Inscripcions: dir.cfm@udg.edu

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web