girona.cat

El pes d'un cos

Amb Begoña Méndez i Victòria Szpunberg

Bòlit Pensament
Tipus:Conversa
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït
Durada:60 minuts
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

El 2022 l'escriptora i professora Begoña Méndez publica Autociencia ficción para el fin de la especie. Agustín Fernández Mallo diu d'aquesta obra que és "un cant a la refundació extàtica de la carn, al retorn a tot allò que és tot i res, a allò gravitant i a allò espectral; a l'estat anfibi. El primer text que he llegit d'alguna cosa que podria anomenar-se xenomisticisme". La dramaturga Victòria Szpunberg estrena el 2022 l'obra de teatre El pes d'un cos, un tractat polític sobre la mort, la gestió de la mort i els cossos que ens importen. El mateix any escriu, per encàrrec, una obra de teatre a partir de la figura de Teresa de Jesús.

Les dues autores comparteixen afinitats lectores (Weil, Arendt, les místiques...), però des d'escriptures formalment molt allunyades, malgrat compartir elements autoficcionals. Si Spinoza escrivia: 'fins ara ningú ha determinat el que pot un cos', les dues entraran a reflexionar al voltant del que pot i, sobretot, del que no pot un cos, de la seva relació amb l'escriptura, de formes de recordar o de dissoldre's en el temps.

Activitat paral·lela a l'exposició 'El meu cos coneix cants inaudits, la carn diu ver, soc carn espaiosa que canta: Una recerca sobre gènere, monstruositats i esdevenir altrx'

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web