girona.cat

Fer créixer plantes en l'obscuritat

Azahara Cerezo, Walkie Talkie Films (Xiana do Teixeiro i Emilio Fonseca), Joana Moll, Núria Nia, Playmodes, Manel Quintana, Stéphanie Roland

Tipus:Inauguració
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Del 9 de juny del 2023 al 8 d’octubre de 2023
Bòlit_PouRodó i Bòlit_LaRambla

El planeta es troba immers en una pobresa energètica cíclica que s’ha cronificat. És una pobresa a nivell de gestió, explotació i comercialització de recursos (combustibles fòssils, aigua, gas, minerals…), però també a nivell personal: no tenim energia -física, mental, emocional- per fer gaire res més del que ja fem. L’excés de demanda energètica d’un sistema basat en la producció de creixement il·limitat té els dies comptats. El burn out individual i planetari és un fet.

“Fer créixer plantes en l’obscuritat” vol reflexionar sobre la nostra relació amb la tecnologia i l’energia, però allunyant-se de la perspectiva acceleracionista, solucionista o catastrofista. L’exposició es pregunta com cartografiar les infraestructures que sostenen una part de la nostra tecnologia, com passar de la seva abstracció sistèmica al seu fet material, com donar a aquestes estructures tecnològiques una causalitat en el relat de la biodiversitat.

Finalment, l’exposició es pregunta per com podem utilitzar aquesta tecnologia per crear relacions més sostenibles, més poètiques i més vitals amb el món no humà. Azahara Cerezo se serveix de les terres rares de les Illes Canàries, Joana Moll dels insectes, Núria Nia dels ratpenats, Playmodes de l’espectre sonor i lumínic (la llum i la foscor), Xiana do Teixeiro i Emilio Fonseca dels cossos salvatges, i Stéphanie Roland de les deixalles de l’espai. L’artista Manel Quintana intervindrà lumínicament als dos espais.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web