girona.cat

La casa dels clàssics negres i policíacs

Una aproximació a les literatures policíaques

Monogràfic de l'Aula d'escriptura
Tipus:Curs
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:57 €
Durada:120 minuts

La novel·la policíaca, negra o detectivesca és la literatura social d'avui en dia. Els relats policíacs expliquen i fan entenedores les transformacions socials dels nostres temps i la degradació de la condició humana. Però no hi hauria sèries a Netflix o HBO si abans no haguessin existit els clàssics que van inaugurar i consolidar el gènere.

Aquest curs és una panoràmica de la història d'una literatura que arrenca al segle XIX i que avui te una qualitat i interès inqüestionables arreu del món. Visitem els clàssics d'ahir, d'avui i de sempre: Edgar Allan Poe, Arthur Conan Doyle, Agatha Christie, Georges Simenon, Dashiell Hammet, Jim Thompson, Manuel de Pedrolo, Jaume Fuster, Manuel Vázquez Montalbán i Andreu Martín, entre d'altres.

Propostes de lectures i de pel·lícules, nocions literàries en negre, tertúlia i altres sorpreses no necessàriament desagradables.

Professor: Rafael Vallbona. Escriptor. Autor d'uns setanta llibres de tota mena, alguns traduïts a l'italià, el francès, el portuguès o el castellà i altres guardonats amb una colla de premis entre els quals el Just Manel Casero. Ha publicat "El tant per cent", "Dits enganxosos", "Tros" (premi Ferran Canyameres) i "La musa de la plaça Reial". Ho organitza: Aula d'escriptura

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web