girona.cat

L'últim viatge de Rudolf Nureyev

amb Martí Peraferrer, Fernando Dominguez i Màrius Gasau

Tipus:Espectacle
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Auditori de la Mercè
Preu:12 €

Viktor Petrovich és un anònim fotògraf oficial de l'agència TASS que treballa pel diari local de la ciutat d'UFA situada als Urals, a 1.300 quilòmetres a l'est de Moscou. El novembre de 1987 rep l'encàrrec d'acompanyar al mundialment reconegut ballarí rus i renovador de la dansa clàssica, Rudolf Nureyev durant el permís de 48 hores que ha rebut de les més altes instàncies governamentals de França i Rússia, per entrar al seu país natal i visitar a la seva vella i malalta mare. Rudolf Nureyev té pendent a Rússia una condemna de 10 anys de presó a Sibèria, per culpa de la seva deserció a occident durant una visita del seu ballet a París ara ja fa més de trenta anys. El fotògraf, que desconeix per complet qui és aquest tal Nureyev, compartirà i viurà al costat del genial ballarí, aquest emotiu últim viatge de Rudolf Nureyev a la seva estimada i enyorada Rússia.

Una altra visió de la derrota, el fracàs i la tristesa que acompanyen moltes vegades a les grans figures mundials de l'art. I segurament és aquest fracàs íntim i devastador, el motor inicial i la força generadora dels grans "artistes" universals. Amb aquesta coproducció internacional entre Mèxic i Catalunya i estrenada el mes de març del 2022 al Gran Teatro de la Ciudad de Puebla, amb la participació del jove ballarí mexicà de dansa contemporània Fernando Domínguez i la presentacio del nen ballarí Màrius Gasau, l'actor i director gironí Martí Peraferrer, tanca la seva trilogia teatral Vincent van Gogh-Tennessee Williams-Rudolf Nureyev. Un llarg camí de més de vint anys per explicar que el dolor, les contradiccions i els desequilibris poden ser creatius si es canalitzen cap al món de l'art.

Tipologia: Teatre-dansa. Agraïment especial a l'Escola de Dansa Maribel Bover de Girona. Organitza: Companyia Teatre Blau

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web