girona.cat

Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por

Mireia Sallarès

Elogi del Desori
Tipus:Projecció
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Cinema Truffaut
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Una pel·lícula de Mireia Sallarès escrita amb Joana Masó

Projecte guanyador de la 7a. Edició del Premi de Videocreació Ex-aequo juntament amb 'Palau de Vent' de Lúa Coderch

A mig camí del documental, la ficció especulativa i el cinema experimental, aquesta pel·lícula parteix del fet que hi ha un passat que no ha fet història. Per això, narra unes experiències no pas a partir de tot allò que n’ha quedat documentat, sinó del que ens manca d’elles. És la història en potència d’un metge que en temps crítics del s.XX revolucionà i polititzà la psiquiatria, treballà amb la precarietat i l’inesperat, utilitzà el cinema i les arts, s’obrí a l'experimentació, a la insistència de l'inconscient i a la mirada sobre el cos que reivindicaren les avantguardes, capgirant per sempre la nostra relació amb la bogeria. Un llegat oblidat per a Catalunya i el món, que obre un espai crític i autocrític sobre la seva desmemòria.

Amb la participació de Núria Martínez-Vernis, Quim Pujol, Luca Calderó Delgado, Pol Guasch, Oriol López Esteve, Blanca Vila Casanovas, Verónica Arauzo, Paula Ezquerra, Teresa Forcades Vila, Joana Masó, Marie Rose Ou-rabah, Elena Álvarez / Hélène Tosquelles, Danielle Sivadon, Nicole Guillet, Éric Fassin, Àngels Dresaire Artigas, Miquel Bassols, Antonio Labad, Jean-Claude Polack, Francesc Tosquelles, Sol Masó i Abril Martí Casas.

Aquesta pel·lícula s’ha elaborat a partir de la recerca del projecte “El llegat oblidat de Francesc Tosquelles” finançat per la Fundació MIR-PUIG i l’ADHUC de la Universitat de Barcelona.
Algunes escenes d’aquest film han estat possibles a través d’un procés de treball amb joves organitzat pel departament de mediació del CCCB.

Durada:135min Any: 2021



Premi a la Videocreació 2021 (Ex-Aequo) una coproducció dels Centres Territorials del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya, Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web