girona.cat

Senderi postís

A càrrec de Roc Parés

Bòlit Pensament
Tipus:Conferència
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Auditori de la Mercè
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

L’artista i professor Roc Parés porta des de la dècada dels noranta investigant les possibilitats creatives i cognitives de la tecnologia digital. A l’exposició “Biennal 2064” ha creat una obra que orbita al voltant de la sonda Voyager, del Golden Record de Carl Sagan dels anys setanta i de la International Space Station. En aquesta conferència, Parés condensarà més de tres dècades de investigacions sobre la tecnologia, en concret sobre la intel·ligència artificial, els mites, promeses i hipòtesis a la qual ens convida aquesta tecnologia digital quan entra en l’espai social i en el mercantil.

Al final no hi ha massa diferència entre permetre una beguda produïda industrialment amb una fórmula secreta per entrar en els nostres cossos, que permetre que els algoritmes secrets processin el coneixement humà i la democràcia.


Roc Parés (Ciutat de Mèxic, 1968. Viu i treballa a Foixà). Artista investigador en comunicació interactiva. Compromès amb una cultura interdisciplinària, que defensa pel seu potencial emancipador, ha explorat les interseccions entre art, ciència, tecnologia, pensament i societat. Els seus treballs es caracteritzen per l’experimentació poètica i crítica amb els mitjans digitals i han estat presentats, publicats i exhibits internacionalment. Ha col·laborat amb desenes d’artistes, científics, enginyers, institucions i col·lectius amb qui ha impulsat algunes plataformes pioneres en l’art electrònic. Doctor en Comunicació Audiovisual (UPF) i llicenciat en Belles Arts (UB). Creador Artístic Honorífic del Sistema Nacional de Creadores de Arte del FONCA (Mèxic).

http://roc-pares.net/index.html

Activitat vinculada a l’exposició ‘Biennal 2064’ i en col·laboració amb La Mercè

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web