girona.cat

Observar els insectes

Amb Jordi Abelló i Elo Matheu

Bòlit Pensament
Tipus:Diàleg
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Jordi Abelló, autor de projectes artístics vinculats amb els insectes com “Mantis” en què pensa els insectes no només com a tema sinó com a partícips de les creacions, i Elo Matheu, biòloga especialista en el registre de sons d'insectes, es troben per parlar d’una de les famílies d’animals més inspiradora i temuda, la dels insectes.

Jordi Abelló (Reus, 1970) és comissari d’exposicions i coordinador d’espais d’art de l’ajuntament de Tarragona. La seva primera exposició va tenir lloc al Centre de Lectura de Reus, a partir d’aquí ha participat a la Documenta 13 de Kassel i ha realitzat nombroses exposicions al llarg del territori català com “Bank” (2012) o “Grotesc” (2017). En les seves exposicions es repeteix el mateix tema: l’home des de seva mirada més crua, les seves angoixes i misèries, la seva humanitat més real. Ell es reivindica com a pintor, un pintor molt atípic perquè fa vídeo, fotografia i no se cenyeix només a un format. Abelló observa constantment i és un registrador de la realitat a la recerca de quelcom inesperat.

Eloïsa Matheu (Barcelona, 1956) és llicenciada en Biologia per la UB, però el seu pas cap a l'estudi, l'observació de l'entorn i dels paisatges sonors va ser després de visitar l'estudi de Jean Roché, un dels pioners de l'edició i gravació d'LP amb cants d'ocells. És allà on Matheu decideix que volia escoltar la natura i enregistrar-la. Ella i el seu company Francesc varen anar enregistrant animals, descobrint paisatges sonors i viatjant, donant lloc a Alosa, el segell editorial amb què publiquen guies sonores de consulta ja que li interessa especialment la divulgació de sons de la naturalesa com a eina per a la seva conservació.

Projecte 'Mantis' Jordi Abelló. Foto Lluc Queralt

Activitat vinculada a l'exposició "Insectòdrom"

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web