girona.cat

Los brotes negros

A càrrec d’Eloy Fernández Porta

Bòlit Pensament
Tipus:Presentació
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Auditori de la Mercè
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Presentació del llibre Los brotes negros (Anagrama), d’Eloy Fernández Porta

'Los brotes negros', que també es podria haver anomenat Los buenos lagrimales, és la breu i explícita narració autobiogràfica d’un trastorn d’ansietat perllongat, viscut amb pics i episodis de pèrdua total de domini sobre el propi cos. En el context de l’exposició "Narcohumanisme" aquesta inflexió en la “literatura del símptoma” posarà l’èmfasi en els usos i efectes de la farmacopea indicada per tractar el dolor psíquic, així com en la cultura mèdica, política i de gènere que es posa en joc quan el pacient -l’autor mateix- es converteix en subjecte experimental de les indústries farmacèutiques.

Eloy Fernández Porta (Barcelona, 1974) és Doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (Premi Extraordinari de Doctorat), assagista i professor d'art al programa BaPis de la UPF i de literatura a la Barcelona School of Management. Entre les seves publicacions, destaquen els assaigs Afterpop (2010), Homo Sampler (2008), €®O$ (2010), Premio Anagrama; Emociónese así (2013), Premi Ciutat de Barcelona, En la confidencia (2018), Las aventuras de Genitalia y Normativa (2021) i Los brotes negros (2022) tots ells editats per Anagrama. Ha participat als equips comisarials de les exposicions BCN Producció'08, BCN Producció'09, Terra.Lab.Cat i Les escenes (Finalista del Premi ACCA a la Crítica d'Art). La seva obra ha estat traduïda a l’anglès, el francès i el portuguès.

Fotografia: Irene Medina

Activitat vinculada a l'exposició "Narcohumanisme. Farmàcies i estupefaents a les pràctiques artístiques actuals"

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web