girona.cat

Poesia cantada de Joan Margarit

Eduard Iniesta i Margarida Casacuberta

Del poema a la cançó
Tipus:Conversa
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Auditori de la Mercè
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Joan Margarit i Consarnau (Sanaüja,1938 – Sant Just Desvern, 2021) va ser un poeta, arquitecte i professor universitari català. Amb constants reedicions i traduccions de la seva obra, Joan Margarit és un dels poetes catalans més populars i llegits del panorama literari català. Parlarem de la seva obra poètica amb el cantautor Eduard Iniesta, amb motiu de les versions musicades sobre poemes de Margarit, 'El gos solitari de Mozart', i amb Margarida Casacuberta doctora en Filologia catalana i especialista en literatura catalana dels segles XIX i XX.

És la tercera i última conversa del cicle "Del poema a la cançó". Un cicle sobre poesia i música, sobre com els músics d’avui interpreten la poesia catalana contemporània. Descobrirem els universos literaris de tres poetes emblemàtiques com són Mercè Rodoreda, Miquel Martí i Pol i Joan Margarit. Però també aprofundirem en el camí que fa el cantautor o cantautora per acostar-s’hi. Un diàleg que permetrà parlar de poesia, de música i de procés creatiu.

Cantautor: Eduard Iniesta. Especialista: Margarida Casacuberta. Organitzen: Càtedra de Poesia Contemporània Joan Vinyoli i Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, i Escola Municipal d’Humanitats de l'Ajuntament de Girona. Places limitades

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web