girona.cat

Biennal 2064

Tipus:Inauguració
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

"Biennal 2064" és una exposició sobre els oracles en l'era de la intel·ligència artificial.

Quan aquests oracles prediuen el futur, descarten del present tot allò que no el fa possible. Alhora, s’orienten a editar el passat només en relació amb la predicció que han fet.

Això té lloc ara mateix, i ens permet veure què passa amb la memòria en un règim de dades revolucionari en què les imatges dipositàries de la vida s’han fet vidents i diuen coses que no sabem.

"Biennal 2064" presenta algunes d’aquestes esquerdes i singularitats sorgides durant els darrers quaranta anys, com les accions de Kriska Li als anys trenta, els fets de la sonda Voyager, l’anacronisme, els corrents psíquics dels quaranta i cinquanta, els AIconostàsics; experiments destinats a malmetre l’auguri, a interrompre la predicció, a desertar del futur.

"No hi ha res inevitable, el temps no existeix. És l’ull que ho aplega tot al davant", diu la vident, flipada.

Una recerca de Roc Albalat, Clara Boj, María Cañas, Diego Díaz, Col·lectiu Estampa, Núria Giménez Lorang, Jorge Luis Marzo, Júlia Montilla, Àngela Novo, Roc Parés, Arturo Fito Rodríguez.

En coproducció amb La Virreina. Centre de la Imatge i CCCC Centre del Carme Cultura Contemporània

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web