girona.cat

Et Elissa devint Didon

Anna Ill

Tipus:Visita guiada
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït

Les llegendes, com la vida, contenen tots aquells atributs que ens defineixen com a éssers humans. Allò que sempre ens commou és la seva atemporalitat, la capacitat de traslladar el temps pretèrit d'ahir al nostre present d'avui. En el primer llibre de l'Eneida, el poeta Virgili introdueix el personatge de la princesa fenícia Elissa-Dido, fundadora de la ciutat de Cartago.

L'estiu del 2019, l'artista Anna Ill realitzà una residència per a joves creadors (Jiser) en el mateix emplaçament on la coratjosa princesa va construir la ciutat. Ill (re)interpretà les passes de Dido en una acció performativa que li permeté aprofundir en les principals temàtiques del seu treball: el temps, la identitat i el cos. Ill construeix un seguit d'artefactes a partir de la manipulació d'objectes trobats dotats d'una nova significació. Amb la (des) ocultació de la intimitat, d'una banda, i la crida dels objectes per esdevenir obres d'art, per l'altra, la producció plàstica d'Anna Ill expressa la fragilitat i fugacitat de la vida i el desig constant de perpetuar i perpetuar-nos.

Artista: Anna Ill. Comissària: Natàlia Chocarro Bosom – Fundació Vila Casas. Organitzen: Fundació Vila Casas i Escola Municipal d'Art.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web