girona.cat
VIRTUAL

Crisi de l'electricitat: solucions per reduir el consum a la nostra llar

Instal·lacions tèrmiques eficients i autoconsum amb plaques fotovoltaiques

Jornades de rehabilitació conscient i sostenible
Tipus:Jornada
Data:
Acte ja realitzat
Preu:Gratuït

L’escalada del preu de l’electricitat dels darrers mesos ha provocat que les factures batin rècords històrics. I els pronòstics no semblen gaire favorables.

La progressiva electrificació de tots els àmbits de les nostres llars (instal·lacions tèrmiques, carregadors per a cotxes... ) originen una creixent dependència de l’electricitat, sent el seu ús, imprescindible pel nostre dia a dia.

Estem davant un gran repte: com més electricitat necessitem, més n’augmenta el seu preu.

Davant d’aquesta crisi, en la jornada es proposen i expliquen opcions que puguin ajudar a reduir al consum elèctric a les nostres llars, centrant-nos en dos aspectes clau.
Per una banda, l’autoconsum, la generació d’electricitat gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Per altra, les instal·lacions tèrmiques que són eficients, és a dir, sistemes alternatius a la caldera elèctrica i gas.

A més, és important destacar que, amb aquestes solucions s’aconsegueix reduir el consum elèctric i per tant, són millores positives pel medi ambient.


Jornada dirigida a tots els públics. Cal fer inscripció prèvia.

La jornada s'emmarca en el projecte EDIFICAT, cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creat per la Unió Europea.

L’objectiu de POCTEFA és refoçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva assistència se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres mitjançant estratègies conjuntes que afavoreixin el desenvolupament sostenible del territori.


Formulari d'inscripció:

Data: dimecres, 2 de febrer. Hora: a les 9.30 h. Lloc: en línia. La sessió serà enregistrada. Ho organitza: Ajuntament de Girona, amb col·laboració amb l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les comarques de Girona (ObRE) i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona (ENGINYERSGI)

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web