girona.cat

Sessions LP #44 "Rage Against the Machine" de Rage Against the Machine

Amb Zinkman (Zésar Martínez)

Sessions LP
Tipus:Audició comentada
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:La Marfà
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

L'encreuament de gèneres com el metall i el rap mai havia resultat tan convincent com el que presentava la banda de Los Angeles en el seu disc homònim i de debut. Sobre una base instrumental de riffs megalítics ancorats en ritmes funk es servien missatges revolucionaris d'una entrega vocal amb la visceralitat pròpia del hardcore i tan explícits com el rap.

Com a contrapunt arribava un inusual solo de guitarra, en que Tom Morello combinava la virtuositat pirotècnica de Van Halen amb l'scratch d’un DJ, donant com a resultat l'alliberament catàrtic de la tensió acumulada al llarg de tot el tema.

Amb la icònica imatge d’un monjo budista immolant-se en una protesta com portada el disc, aquest primer àlbum de RATM cridà de seguida l'atenció de la crítica, a la vegada que esdevenia un èxit de vendes instantani, incloent himnes com "Killing in the Name", "Bombtrack" i "Know your Enemy".

A càrrec de Zinkman (Zésar Martínez), cantant, compositor i productor. Ha format part de bandes com La Suite Mosquito, The Dirty Club, Radical Animal Beat, i ara LaDinamo.


SESSIONS LP. CICLE D’AUDICIONS COMENTADES D’ÀLBUMS CLÀSSICS DEL ROCK I LA MÚSICA POPULAR
La Marfà acull un cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics i professionals del sector musical que ens faran redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular. Analitzaran tant la dimensió artística, musical i tècnica de les obres, com el context social en què van aparèixer.

A càrrec de: Zinkman (Zésar Martínez), cantant, compositor i productor. Ho organitza: La Marfà – Centre de Creació Musical, Biblioteca Salvador Allende i Casa de la Música del Gironès.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web