girona.cat

Variant Delta

Irena Visa i Mireia Ferron

Tipus:Exposició
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Preu:Gratuït

Aquest projecte expositiu s’emmarca en la residència artística a l’espai natural del Delta de l’Ebre, que cada any coorganitzen Lo Pati. Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona. Mireia Ferron va ser la guanyadora de la residència del 2020 amb el projecte “Espècie introduïda”. Irena Visa ho ha estat de la del 2021 amb “Ha plogut o han regat”.

Les pràctiques de les dues artistes tenen poc en comú, però les experiències que van fer de la residència són variacions sobre un mateix tema. Les dues indiquen que la vida al Delta no és una vida fàcilment perceptible a l’ull i que només és detectable a partir de sospites, ja sigui la de la relació entre el signe i allò que aquest indica, com es veu a “Ha plogut o han regat”-; o la de la relació entre l’ull (el de l’observadora i el de la càmera) i la vida entre espècies, com trobem a “Espècie introduïda”.

“Domesticar l’espai” és una instal·lació que neix de la intersecció de les dues artistes i de la voluntat compartida de fer possible i sostenible la vida a l’espai aïllat de la residència.

En col·laboració amb Lo Pati. Centre d'Art de les Terres de l'Ebre

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web