girona.cat

Nigèria, epicentre de l'activisme climàtic a l'Àfrica

Col·loqui amb Adenike Oladosu

Ciutats Defensores dels Drets Humans
Tipus:Xerrada
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Facultat de Turisme i Lletres de la UdG
Preu:Gratuït

El dimarts 10 d’octubre de 2023, la periodista i activista ecofeminista nigeriana Adenike Oladosu participarà en un col·loqui en obert al Saló de Graus de la Facultat de Turisme i Lletres de la Universitat de Girona (UdG), on es comptarà amb la presència del Grup Xarxes Organitzatives, Innovació i Desenvolupament d’Estratègies i Productes Turístics (ONIT) i del Grup de Recerca en Poder, Mitjans de Comunicació i Cultures Globals (POMAC). Aquest acte estarà conduït pel periodista especialista en relacions internacionals, comunicació i cultures africanes i professor de La UdG, Sebastián Ruiz Cabrera.

Adenike Oladsou, impulsora del moviment Fridays for Future a Nigèria, compartirà els seus coneixements i experiència reivindicant l’ecofeminisme des dels nous mitjans de comunicació. Oladsou va fundar la iniciativa panafricana ILeadClimate, que va néixer per a la defensa del clima i la construcció de pau, especialment, a la regió del llac Txad. La nigeriana té una dilatada experiència en la defensa dels drets humans a escala internacional, i l’any 2019 va assistir al COP a Madrid com a delegada de joventut nigeriana.

Horari: 11 a 12.30 h. Espai: al Saló de Graus. Ho organitza: Ciutats Defensores de Drets Humans, Ajuntament de Girona i Consell Municipal de cooperació. Hi col·labora: Universitat de Girona, POMAC ( Grup de Recerca en poder, mitjans de comunicació i cultures global) i CPC (Col·legi de Periodistes de Catalunya). Amb el suport de: ONIT ( Xarxes organitzatives, innovació i desenvolupament d'estratègies i productes turístics) i Diputació de Girona.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web