girona.cat

Ruta del patrimoni cultural fluvial del Ter

A càrrec de La Sorellona

Miticultor
Tipus:Sortida
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

L'Associació la Sorellona, integrada per biòlegs i ambientòlegs, realitza activitats d'educació ambiental que tenen com a objectiu principal la descoberta de la natura. En aquesta trobada d’etnozoologia ens descobriran costums i tradicions en relació a la fauna fluvial i en concret a l’anguila.

L’anguila era un peix tant abundant i estès, que sembla que els neandertals ja l’explotaven. En tot cas, forma part de les tradicions pesqueres, mitològiques i gastronòmiques de la major part de cultures del món, des de l’antiguitat. La pesca amb botiró de l’anguila és una tècnica. Més modernament hem anat aprenent a fer servir gànguils, xarxes, bussons i altres mitjans, fins gairebé extingir-la. Pescarem anguiles, encara presents al Ter però poc abundants, i comentarem tradicions, saviesa popular, i la problemàtica d’aquesta espècie, paradigma de l’esdevenidor dels nostres rius i rieres.

Activitat inclosa dins el programa públic de l'exposició "Cap a les Deus"

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web