girona.cat

Francesc Ubanell

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

www.festivalguitarragirona.es
Tipus:Concert
Data:
Divendres 24/09/21, 20 h

Lloc:Centre Cívic Sant Narcís
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Francesc Ubanell presenta el disc 'Estones d'un home esbalaït'. El guitarrista figuerenc ha decidit publicar el seu primer disc en solitari, un treball autoeditat de música instrumental en què la guitarra és la reina, concretament l’espanyola, tot i que en alguns temes també sonen l’acústica i l’elèctrica, a més de petites pinzellades de teclats i percussió. Tot tocat per ell.
Aquesta aventura va començar la primavera passada, en ple confinament “a pagès”: “Tot va sortir d’un fil que vaig anar estirant, tocant amb la guitarra espanyola, i per això tot el disc està molt inspirat en el seu so. Aquest és un disc totalment emocional, no hi ha res de tècnica: el que em sortia és el que s’hi pot escoltar”, explica Ubanell. Això sí, no hi ha improvisació: tot és música escrita. I tampoc no hi ha solos. “Probablement, aquest és el disc en què m’acosto menys al jazz. És difícil posar etiquetes, però en general els temes sonen força folkies. Folk-jazz?”.
El disc inclou cinc temes propis i dues adaptacions de Both sides now, de Joni Mitchell, i Somewhere, joia de Leonard Bernstein per a West Side Story.

Ho organitza: Plectrum Associació. Festival de Guitarra Girona-Costa Brava. Hi col·labora: Ajuntament de Girona

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web