girona.cat

El cinema que agradava a Tomàs Mallol. El Cine NIC

Memorial Tomàs Mallol i presentació del llibre El Cine NIC i altres joguets cinematogràfics de Jordi Artigas.

Tipus:Commemoració
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Museu del Cinema
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Una activitat per a recordar i reviure el primer projector de cinema per a infants, el Cine NIC. Una joguina d’èxit mundial, que va captivar milions de nens i nenes amb la màgia de fer cinema. Un d’ells, el mateix Tomàs Mallol. Si a tu també et va apassionar el Cine NIC, no hi pots faltar.

Quan Tomàs Mallol estava formant la seva col·lecció de precinema i dels orígens del cinema, va voler crear dos apartats específics que sobrepassaven aquesta cronologia: el Cinema amateur (1923-1980) i el Cinema NIC (1931-1974). Aquests dos àmbits responien a dues de les seves grans passions en el món del setè art: el Cinema amateur, del qual Mallol era autor d’una trentena de curtmetratges, i el Cinema NIC, protagonista dels seus jocs d’infància i que va desvetllar en el nen Mallol una passió pel Cinema que l’acompanyà tota la vida. Enguany, el Memorial Tomàs Mallol, que dediquem sempre a recordar el cinema que li agradava, està dedicat precisament al projector de cinema per a infants Cine Nic, als seus aparells i a les seves pel·lícules.

A la primera part d’aquest acte, podrem visionar diversos enregistraments audiovisuals sobre el Cine NIC. Des de pel·lícules animades que es projectaven amb aquesta joguina, fins a gravacions on el mateix Tomàs Mallol ens explica el món del Cine NIC a partir de la gran col·lecció que va arribar a aplegar.

A la segona part, es presentarà el llibre de Jordi Artigas, recentment editat, El Cine NIC i altres joguets cinematogràfics (Trilita edicions). Aquest és el primer estudi aprofundit i rigorós publicat sobre el Cine NIC. Jordi Artigas, és historiador del cinema, dibuixant, dissenyador gràfic , tècnic cinematogràfic i gestor cultural.

Inscripció prèvia obligatòria: clicant sobre la data de l’activitat o per telèfon al 972 412 777. Aforament: 30 persones, per tal de garantir la distància de seguretat. Indicacions sanitàries: És obligatori l'ús de la mascareta durant tota la sessió i la higiene de mans amb gel hidroalcohòlic. Entrada: lliure. Ho organitza: Museu del Cinema

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web