girona.cat

Poesia cantada de Clementina Arderiu

amb Pau Riba i Mita Casacuberta

Del poema a la cançó
Tipus:Conversa
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Auditori de la Mercè
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Primera conversa del cicle "Del poema a la cançó" en la qual parlarem sobre la poesia de Clementina Arderiu (1889-1976). Influenciada per Josep Carner, la seva poesia s'inscriu inicialment en el moviment noucentista, el qual supera amb la incorporació d'elements de la tradició catalana culta i popular, del simbolisme i de l'avantguarda. I ho farem amb Pau Riba, cantautor català i artista polifacètic, nét de Clementina Arderiu i Carles Riba, i Margarida Casacuberta, doctora en Filologia catalana i especialista en literatura catalana dels segles XIX i XX.

Un cicle sobre poesia i música, sobre com els músics d’avui interpreten la poesia catalana contemporània. Descobrirem els universos literaris de tres poetes emblemàtiques com són Clementina Arderiu, Carme Guasch i Joana Raspall. Però també aprofundirem en el camí que fa el cantautor per acostar-s’hi. Un diàleg que permetrà parlar de poesia, de música i de procés creatiu.

Ho organitzen: Càtedra de Poesia Contemporània Joan Vinyoli i Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, i Escola Municipal d’Humanitats. Inscripció: gratuïta. Places limitades

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web