girona.cat
Tenint en compte les mesures del Pla d’obertura progressiva de les activitats aprovat per la Generalitat de Catalunya, algunes de les activitats incloses a l’agenda poden estar afectades en la seva organització i mantindran el format telemŕtic. Continuem treballant per oferir-vos activitats i recursos virtuals per realitzar des de casa. Consulteu les xarxes i els webs dels equipaments per a més informació.
VIRTUAL

Taller de confitures dolces i salades

Melmelada de pebrot i melmelada de maduixes

Tipus:Taller
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cívic Pla de Palau
Preu:Gratuďt

Virtual (Instagram live: @mtarradellas)
Aprendrem a conservar la fruita preparant confitures sanes, naturals i sense additius, ideals per a qualsevol berenar, elaboració de postres o per unes torrades d'esmorzar amb aquest toc especial i personal!
També com una salsa més per acompanyar la carn o el peix.
A cŕrrec de Mňnica Tarradellas.


MELMELADA DE PEBROT
INGREDIENTS (Per 7 o 8 pots de melmelada)
1600 grams de pebrot (net i tallat a trossets)
800 grams de sucre
120 ml de vinagre de poma

PREPARACIÓ
Trieu uns pebrots ben macos. Els talleu a trossets i els poseu a la cassola, juntament amb el sucre.
Remeneu i hi afegiu el vinagre, a l'hora que ho poseu a foc lent.
Deixeu a foc lent, remenant de tant en tant, durant uns 40-50 minuts, o fins que el pebrot estigui ben tou.
Arribat a aquest punt, és el moment de triturar-lo ben triturat, fins obtenir la textura desitjada.
Ompliu els pots que prčviament haureu esterilitzat bullint-los.
Tapeu bé i torneu a bullir durant uns 20 minuts més.
Traieu de l'aigua tan aviat com us sigui possible, i deixeu reposar unes quantes hores boca avall.
I ja la teniu a punt!

MELMELADA DE MADUIXES
INGREDIENTS (Per 7 o 8 pots de melmelada)
1500 grams de maduixes (netes i tallades a trossets)
750 grams de sucre
el suc d'una llimona gran

PREPARACIÓ
Talleu les maduixes a trossets i les poseu a la cassola, juntament amb el sucre.
Remeneu i hi afegiu el suc de llimona a l'hora que ho poseu a foc lent.
Deixeu a foc lent, remenant de tant en tant, durant uns 30 minuts, o fins que les maduixes estiguin ben toves.
Arribat a aquest punt, és el moment de triturar-ho fins obtenir la textura desitjada. Jo no ho trituro massa pq trobar els trossets de maduixa m'agrada.
Ompliu els pots que prčviament haureu esterilitzat bullint-los.
Tapeu bé i torneu a bullir durant uns 20 minuts més.
Traieu de l'aigua tan aviat com us sigui possible, i deixeu reposar unes quantes hores boca avall.
I ja la teniu també llesta!

Organitza AV Pla de Palau- St Pau

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web