girona.cat
VIRTUAL

"Overseas" Esclaves del segle XXI. Documental del mes Online

Documental del mes
Tipus:Cinema
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cívic Santa Eugènia
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

ON-LINE: Aplicant les mesures recomanades, el documental del mes, en aquesta ocasió, es retrasmitirà on-line. La presentació i el debat posterior estarà conduït per Sergi Lòpez Lorente. Per mail us enviarem l'enllaç per poder-vos-hi connectar.

País: Bèlgica, França (2019). 90 minuts. VO en anglès, tagal i ilongo, subtitulada en català.
Directora: Sung-A Yoon és una cineasta i artista francesa nascuda a Corea del Sud i resident a Brussel·les.
Guió: Overseas segueix l’etapa de formació d’un grup de dones filipines que es preparen per afrontar una nova vida lluny de casa. La majoria dels contractes laborals, les obliguen a passar anys sense poder veure ni els fills ni la família. Durant les sessions de formació a l’escola, les alumnes practiquen tant el paper d’empleada com el mestressa, fet que dona peu a situacions surrealistes i alhora corprenedores. Aviat seran exportades a l’estranger com si fossin mercaderies i quedaran soles davant l’explotació laboral i agressions de tot tipus. Una història commovedora que mostra la determinació d'unes dones valentes, que s’agermanen sense perdre el sentit de l’humor i que comparteixen estratègies per afrontar el futur amb fermesa.

Ho organitza: Centre Cívic Santa Eugènia

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web