girona.cat

Romís

Exposició de fotografies de Jacques Léonard

Festival FlamenGi
Tipus:Exposició
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït

L’exposició Romís, dones en llengua romaní, neix quan els germans Léonard, Álex i Santi decideixen homenatjar la dona gitana a través d’una selecció de fotografies del seu pare, Jacques Léonard. En el projecte personal de Jacques Léonard de documentar tots els aspectes de la cultura gitana, les dones adquireixen un especial protagonisme i les imatges reflecteixen la profunda admiració que els professava.
El fet d’haver entrat a formar part de la comunitat gitana, gràcies al casament amb Rosario Amaya, li va permetre establir complicitats amb les retratades i moure’s i deambular amb la seva càmera per la seves privacitat i intimitat creant imatges que destil·len sinceritat i naturalitat. Jacques Léonard va enaltir la bellesa, l‘experiència, la saviesa i la vida quotidiana de la dona gitana dotant-la de la dignitat i respecte que es mereix.

Organitza: Associació cultural FODANSA i Escola Municipal d'Art. Col·labora: Photographic Social Vision. Fotografies: Jacques Léonard. Arxiu Família Jacques Léonard

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web