girona.cat

El choque de dos mundos

Presentat per Solidaritat, Educació i Desenvolupament (SED)

Cinema i Solidaritat
Tipus:Projecció
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Cinema Truffaut
Preu:Gratuït

Documental que es col·loca en la línia de foc, directament davant de dues forces poderoses. D’una banda, el president Alan García, que desitja entrar en l’escenari mundial promovent l’extracció agressiva de petroli, minerals i gas de la terra indígena de l’Amazones, que fins aleshores havia restat intacta; de l’altra, el líder indígena Alberto Pizango, que lidera una forta oposició. La tensa guerra de paraules explota en protestes i enfrontaments entre les dues parts, en una escalada que condueix a una violència mortal.

Emergència climàtica, una advertència global
Enguany, el Cicle de Cinema i Solidaritat (de setembre de 2020 a juny de 2021) ens convida a reflexionar, sota el títol “Emergència climàtica, una advertència global” sobre com el canvi climàtic està generant greus impactes arreu del món. Problemàtiques com el dret a l’aigua, la necessitat de preservar la biodiversitat o l’extractivisme i l’explotació de recursos naturals, entre altres, ens aproximaran a algunes de les causes i efectes dels canvis ambientals, i també ens aproparan a algunes possibles solucions.
Des de setembre de 2020 fins a juny de 2021, us proposem una pel·lícula mensual en una sessió on diverses entitats gironines implicades en aquests temes ens exposaran la seva perspectiva i ens convidaran a fer una reflexió conjunta sobre aquesta realitat.

Direcció: Heidi Brandenburg, Mathew Orzel. País: Perú. Any: 2009. Durada: 103 minuts

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web