girona.cat

La Bicha

Presentació del nou projecte de black flamenco

Tempo sota les Estrelles
Tipus:Concert
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Jardins del passeig Arqueològic
Preu:Gratuït

Laura Guillen Romero "La Bicha" (Palafrugell, 7 d’abril de 1977) és una bailaora de flamenc i percussionista de cajón. Va ser molt precoç amb la dansa perquè quan tenia tes anys va demostrar la seva destresa interpretant el flamenc i als nou inicià els seus primers passos artístics.
El mot de "La Bicha" el va rebre després de col·laborar amb una banda de música crítica i d’humor que rebia el nom de Desmaskaradas, grup format majoritàriament per dones que van gravar també Palos flamencos pa los punks. Més endavant la Compañia Flamenco Joven en el seu programa d’actuació de l’espectacle fet a la sala Tarantos de Barcelona va anunciar entre els artistes que ballaria Laura "La Bicha".
Ha actuat en diverses sales i festivals d’Espanya i Catalunya com a Womad de Càceres, Viña Rock, Entresures, Womad de Gran Canàries, Womex de Sevilla, Festival de Música Viva de Vic o al Festival Jardins de Cap Roig; i també ha ballat en diversos escenaris europeus com ara el Roots Festival d’Amsterdam, Espantapitas de Berlín, Color Cafè de Brussel·les, Festival de Jazz del Caire o Festival Flamenc Mont de Marsans (França). Ha ballat en tablaos com la Carbonería de Sevilla o els Tarantos de Barcelona i en companyies de dansa com ara Somorrostro, sota la direcció de Javier Latorre; Color Dansa, Artistes Teatre, Las Lagartas Teatre, Companyia de Diego Cortés, Las Migas, Flamenco Jove, Candelaria i Calima.
En aquesta ocasió, al Festival Tempo presenta un nou i ambiciós projecte: un homenatge a la música negra des de la perspectiva flamenca. Guitarra purament flamenca i el ball flamenc com un instrument mésque sorgeix d’un llenguatge fruit de l’evolució d’allò tradicional. Un recorregut per grans cantants com Withney Houston, Amy Winehouse & Etta James, Eva Cassidy, Toquiño i molts altres.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web