girona.cat

Actors (Icònics)

Imatges simbòliques i frases cèlebres dels grans actors del cinema. Col·lecció Vicenç Arroyo

Tipus:Exposició
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Museu del Cinema
Preu:Gratuït

John Ford va subratllar la importància que tenen els actors amb una frase cèlebre: "Vostè ha vist caminar William Holden? Doncs això és el cinema". Els actors són l'element humà dels metratges, aquells que posen en acció la història. A més a més, són el principal element iconogràfic del cinema. La seva imatge suggestiva a la pantalla els ha convertit en l'element clau de l'entramat comercial del cinema. Més enllà d'aquesta imatge pública, ser actor és també un ofici i una vocació.

Tal com vam fer en una exposició anterior dedicada a les “(Actrius) Icòniques”, us tornem a proposar un recorregut en aquest cas a través de retrats autografiats dels grans actors del segle XX i XXI procedents de la col·lecció Vicenç Arroyo, complementat amb algunes de les frases més celebres de cadascun d'ells. Repassem la iconografia dels grans intèrprets, aquells que han esdevingut símbols i records inesborrables per a milions d'espectadors i espectadores, alhora que coneixem la seva opinió sobre l'art fílmic, el negoci, la fama, l'ofici, la crítica o el públic cinematogràfic.

Com bé deia la productora americana D.A. Doran: "Hi ha tres tipus de persones: homes, dones i actors”. Doncs entrem i coneguem una mica més aquests personatges únics.

Dates: Del 13 d'octubre al 25 d'abril de 2021. Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 18 h, diumenges de 10 a 14 h. Preu: entrada gratuïta. Producció: Museu del Cinema. Amb el suport de: Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura). Comissari: Jordi Dorca. Documentació de les col·leccions i conservació: Montse Puigdevall. Disseny: Cristina Masferrer. Materials originals exposats: col·lecció Vicenç Arroyo. Muntatge expositiu: Rafel d'Arquer

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web