girona.cat
La situació d’excepcionalitat ha obligat a tancar tots els equipaments i cancel·lar o ajornar totes les activitats presencials per prevenir la propagació del COVID-19. Consulteu les xarxes i els webs dels equipaments per a més informació.
VIRTUAL

La llibertat guiant el poble

Art en temps de confinament
Tipus:Taller
Data:20/04/20 – 30/06/20
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït

La llibertat guiant el poble (en francès, "La Liberté guidant le peuple") és una obra del pintor francès Eugène Delacroix. Es tracta d’una pintura al·legòrica de la Revolució de Juliol de l’any 1830, pintada el mateix any, que tingué lloc a París i on apareixen els diferents estaments socials i tendències que varen propiciar aquests fets. En primer terme hi apareix una representació al·legòrica de la llibertat, que duu un fusell amb una baioneta i una bandera francesa, la que es va reprendre a partir d’aquesta revolució. El quadre va ser pintat poc després dels fets i va ser adquirit pel monarca Lluís Felip I de França. Actualment està exposat al Museu del Louvre de París.

Manel Bayo ha dividit el quadre en 25 fragments perquè cadascú n'esculli un i l'interpreti a la seva manera. Dibuixeu-lo o pinteu-lo amb el material que tingueu a mà. Podeu fer una interpretació realista, abstracte, en còmic… i ens l'envieu. Entre tots creareu un nou quadre de La llibertat guiant el poble.

Professor: Manel Bayo. Coordina: Manel Bayo. Organitza: Escola Municipal d'Art. Imatge: La llibertat guiant el poble, Eugène Delacroix (Museu del Louvre)

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web