girona.cat
VIRTUAL

Maledictus Spinoza. Les raons d'un rebuig

Conferència en línia a càrrec de Josep Olesti

Judaismes: mirades heterodoxes
Tipus:Conferència
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Institut d'Estudis Nahmànides
Preu:Gratuït
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la icona .

Conferència dins el cicle Judaismes: mirades heterodoxes.

Inicialment prevista pel 19 de març, finalment s'ha reprogramat per al 17 de desembre de 2020 a les 18.30 h i serà en línia.

A la conferència, Josep Olesti exposarà els motius que expliquen l'odi que Spinoza va suscitar, tant en la comunitat jueva d'Amsterdam en la qual va néixer i de la qual va ser expulsat, com en la major part de l'Europa cristiana, on va ser conegut com a "ateu de sistema", bèstia negra de l'ortodòxia benpensant i, alhora, llavor del pensament il·lustrat més radical.

Per seguir-la, caldrà connectar-se a través del següent enllaç de Zoom.

Josep Olesti és professor titular de filosofia a la Universitat de Girona. És autor d’una notable producció filosòfica, que comprèn quasi tots els gèneres: llibres (de recerca i de síntesi), capítols de llibres, articles, recensions i col·laboracions en enciclopèdies. És membre de societats científiques com ara la Sociedad Española Leibniz para los Estudios del Barroco y la Ilustración (SEL), la Red Iberoamericana Leibniz o la Sociedad de Estudios Kantianos en Lengua Española (SEKLE) i de la Societat Catalana de Filosofia.

Activitat gratuïta. Cal inscripció.

L’assistència certificada al 80% de les sessions dona dret a mig crèdit acadèmic per a estudiants de la Facultat de Lletres de la UdG.

Podeu accedir a aquesta conferència enregistrada gràcies al Repositori Digital d'Àudio i Vídeo de la Universitat de Girona (DUGiMedia).

Ho organitza: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona).

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web