girona.cat

Acte ajornatTecnologia per a cantants

Tipus:Taller
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:La Marfà
Preu:20 €

Acte ajornatDissabte 16 de maig. De 10 a 14 h i de 16 a 18 h
Cal inscripció prèvia abans del 5 de maig

Taller dirigit a cantants professionals i amateurs que vulguin formar-se i resoldre dubtes sobre aquells aspectes tècnics que normalment queden poc clars en la part tecnològica aplicada al cant. Es tractaran de manera teòrica i pràctica els temes de major interès referents al món de la tecnologia aplicada al cant, sempre des del punt de vista del cantant. També es farà una sessió pràctica en què s’aplicaran els coneixements obtinguts in situ simulant una situació de directe i fent ús d’un equip de so complet.

CONTINGUTS
- Equalització i freqüències. Què són i per què un cantant les ha de conèixer. Per què cal reconèixer les diferents freqüències, tant en una actuació en viu com a l’estudi de gravació.

- Monitoratge. Com funciona un sistema de monitoratge de peu. Què és un enviament. Com podem millorar la nostra pròpia mescla per sentir-nos millor. Què és un acoblament (feedback) i per què succeeix. Què es pot demanar i què no es pot demanar pel teu monitor.

- Monitoratge sense fils. In-ears. Per què un sistema sense fils pot millorar la nostra actuació. Com funcionen i quines opcions diferents hi ha al mercat. Avantatges i inconvenients dels sistemes sense fils.

- Home Studio. Quin material és necessari per poder gravar les nostres pròpies cançons a casa a un nivell semiprofessional. Què és un previ, un convertidor i una targeta de so. Quins programes de software podem utilitzar. Gravació en línia.

- Efectes i compressió. Què és la compressió i per a què serveix. Com alteren els efectes de so i la compressió la nostra veu. En què ens beneficien i en què no.

- Microfonia. Tipus de micròfons. Com respon cada tipus de micròfon. Quina opció és la millor per a la nostra veu. Patrons polars. Tècnica de micròfon.

- Relació del cantant amb el medi i el personal tècnic, tant a l'estudi com al directe.

A càrrec de: Pau Sastre, productor musical. Hi col·labora: Girona A Cappella Festival.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web